Karboksiterapi

KARBOKSİTERAPİ NE VAADEDİYOR? NASIL ETKİ EDİYOR?
Karboksiterapi, 1925 yılında ilk denemeleri yapılmış günümüze kadar değişik alanlarda çokca kullanılmış etkileri bilinen bir tedavi yöntemidir. Estetik alanında ise yeni sayılabilecek etkili bir tedavi yöntemidir. Genel olarak:
- Selülitleri gidermede,
- Çatlak tedavilerinde,
- Sarkma ve gevşek cilt tedavilerinde,
- Yaralı bölgelerin tedavisinde,
- Yağ dokusu kaynaklı iri göğüslerin küçültülmesi, sarkmaların giderilmesinde,
- Bölgesel yağlanma olan bölgelerde başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.
Karboksiterapi, vücuda karbondioksit (Co2) gazı verilmesi sonucu, vücudun doğal tepkisi ile karbondioksit olan bölgeye oksijen göndermesi esasına dayanır. Aslen karbondioksit gazının tedavide yağları deformasyona uğratma dışında etkin bir fonsiyonu yoktur. Muhteşem yapıdaki insan bünyesi, vücutta ki karbondioksiti uzaklaştırmak için bol miktarda oksijen göndererek doğal bir yenilenme gerçekleştirir. Bu süreçte kullanılmayan kılcal damarlar genişliyor, tekrar kullanılmaya başlıyor hata yeni kılcal damarlar oluşuyor.
KARBOKSİTERAPİ HER KİŞİYE UYGULANIR MI?
Karboksiterapi
- Kanserli hastalarda,
- Hamileler ve emzirenlerde,
- İleri derece şeker hastalarında,
- Kangrenli hastalarda,
- Kanama problemi olan ve Von Willebrand hastalarında,
- Varis ve tromboflebit
hastalarında uygulama yapılmamaktadır.
KARBOKSİTERAPİ HER BÖLGEYE UYGULANIR MI?
Karboksiterapi vücudun her bölgesine güvenle uygulanabilir.
KARBOKSİTERAPİ SEANS SAYISI
Karboksiterapi seans sayısı kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 15 – 20 seans sürmektedir. 5 – 7 seans sonrası ilk reaksiyonlar alınmakta, etkiler gözle görülebilir hale gelmektedir.
KARBOKSİTERAPİ SEANS SÜRESİ VE SEANS ARALIKLARI
Karboksiterapi seansları yaklaşık 30 – 45 dk sürmektedir. Kişiye göre 2 – 3 gün aralıklarla uygulama yapılmaktadır.
KARBOKSİTERAPİ UYGULAMA SONRASI UYARILAR
Karboksiterapi tedavisi sonrasında 4 – 6 saat süreyle duş, havuz, sauna gibi aktivitelerden kaçınılmalı, vücudun suyla teması önlenmelidir. Sonrasında gündelik hayata olduğu gibi devam edilebilir.
SIK SORULAN SORULAR
Karboksiterapinin vücuda bir zararı olur mu?
Karbondioksit (Co2) vücudun tanıdığı renksiz, kokusuz bir gazdır. Solunum yolu ile vücuttan atılır. Dolayısıyla her hangi bir zararı söz konusu değildir.
Karboksiterapi ağrılı / acılı bir tedavi midir?
Tamamen ağrısız / acısız bir tedavi olduğu söylenemez. Uygulama sırasında hassas bölgelerde hafif bir sızı hissedilebilir. Fakat uygulamaya engel olacak ölçüde bir acı duyulması söz konusu değildir. Kullanılan iğneler çok ince (30G)’dir. Ağrı eşiği düşük kişilerde daha fazla acı hissedilebilir.
Karboksiterapinin yan etkisi var mıdır?
Karboksiterapiden sonra vücutta damarların genişlemesinden kaynaklı hafif bir kızarıklık ve morarma olabilir. Bu geçici bir etkidir ve birkaç saat içerisinde azalarak kaybolacaktır.
Karboksiterapi için danışma ve testler ücretli midir?
Hayır, dilediğiniz zaman randevu alarak uzmanlarımıza danışabilir, görüş ve ortalama fiyat bilgisi alabilirsiniz. Bizlere e-posta, telefon veya bizzat kliniklerimize gelmek suretiyle ulaşabilir, aklınıza takılan konularda bilgi alabilirsiniz.
Karboksiterapi tedavisi kalıcı mıdır? Tekrar aynı problemi yaşar mıyım?
Bu konuda inanın sizi rahatlatacak bir cevap vermeyi çok isterdik ama maalesef burada iş yine sizde bitiyor. Tekrar aynı problemleri yaşamamanız için tedavi sonrasında eski alışkanlıklarınızdan kurtulmalı, durağanlıktan uzak daha hareketli bir yaşam şekli belirlemelisiniz. Ayrıca yediklerinize dikkat etmeli, sağlıklı bir diyet seçmelisiniz. Egzersizler, tedavi sonrası kazanılanları devam ettirmede oldukça faydalıdır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN