DÖVME SİLDİRME

Trendler, gençlik rüzgarı, sevgilinize sevginizi gösterme şekli, arkadaşlarla geçirilen alkollü bir gün, ergenlik döneminde ki statü kaygısı… Evet hemen hemen aynı gerekçelerle yaptırılan dövmeler ertesi gün ya da ilerki yaşlarda pişmanlıklara dönüşebilmektedir. Vücudun sürekli görünen bir yerine yaptırılan dövme hayatın çeşitli dönemlerinde kişinin toplumda bir takım ayrımcılıklara maruz kalmasına da sebep olabiliyor. Bazende aile baskısı, ayrılık gibi sebepler pişmanlıkları artırabiliyor. Askerlikte, iş hayatında vs. durumlarda psikolojik rahatsızlık belirtisi olarak ta değerlendirilebiliyor olması kişiyi bir an önce dövmelerinden kurtulmaya iten sebepler arasında sayılabilir. Dövme sildirme tüm bu sebeplerden dolayı bir hayli yaygınlaşmış durumda…

ÜZÜLMEYİN.. ÇARESİZ DEĞİLSİNİZ!

Bu konuda çok da fazla üzülmeyin çünkü modern tıp lazerle dövme sildirme tedavisinde de hayli ilerlemiş durumda. Hatta dövmeniz çok yeni değilse hiç dövme yaptırmamış gibi hayatınıza devam edebilmeniz de mümkün… Dövme kapatma işlemi bir hayli yaygınlaşmış durumda… Dövme sildirme merkezlerinde çok kısa bir zaman aralığında çok ta uygun fiyatlara yapılabiliyor. Vücuttan lazerle dövme çıkarma işleminin fiyatlarında etkisi ile giderek daha da yaygınlaşması bekleniyor.

LAZERLE DÖVME NASIL SİLİNİYOR?

Öncelikle lazer ışınlarının sadece pigmentleri (renk) hedeflediğini belirtelim. Lazer ışınları ile parçalanan dövme pigmentlerinin vücudun doğal koruma mekanizması ile dışarıya atılması beklenir.

LAZERLE HER DÖVME SİLİNEBİLİR Mİ?

Lazerle kalıcı dövme sildirme işleminin başarısı;

  • Dövmenin ve cildin rengine,
  • Kullanılan boyaların cinsine,
  • Dövmenin uygulama derinliğine, yoğunluğuna ve uygulama şekline,
  • Dövmenin yaşına,
  • Kullanılan lazer sistemine bağlı olarak çok fazla değişiklik göstermektedir.

DÖVME VE CİLT RENGİNİN LAZERLE DÖVME SİLME / SİLDİRME İŞLEMİNE ETKİSİ

Lazer ışınları kontrast bir ortamda etkili olmaktadır. Maalesef koyu renkten açık renge gidildikçe lazerle dövme silme işleminin başarısı azalmaktadır. Yani siyah renkteki bir dövme daha kolay çıkabilirken sarı renkteki bir dövmenin çıkarılması son derece zordur. En iyi sonuç açık ten / cilt rengine sahip, koyu renkte dövmelerde elde edilir.

KULLANILAN BOYALARIN LAZERLE DÖVME SİLME / SİLDİRME İŞLEMİNE ETKİSİ

Dövmede kullanılan boyaların kalitesi de tedavi sonucunu etkilemektedir. Piyasa da kullanılan çok farklı çeşit boyalar bulunduğundan burada sınıflandırma yapmak imkansızdır. Vücudun daha kolay dışarı atabileceği boyalar daha kolay çözünen boyalardır.

DÖVME UYGULAMASININ LAZERLE DÖVME SİLME / SİLDİRME İŞLEMİNE ETKİSİ

Dövmenin kötü sayılabilecek, yer yer daha derine, yer yer daha yüzeye yakın uygulanması lazer ışınlarının bazı pigmentleri algılamasını zorlaştırır. Dövmede kullanılan boyanın yoğunluğu lazer işleminin ardından boyanın vücuttan atılmasını zorlaştırır.

TEDAVİDE KULLANILAN LAZER SİSTEMİNİN DÖVME SİLME / SİLDİRME İŞLEMİNE ETKİSİ

Tedavide kullanılan lazer sisteminin de dövme sildirme işleminin başarısına etkisi bulunmaktadır. Dövme silme işleminde yaygın olarak kullanılan Nd:Yag Q-Switch Laser sistemleri koyu renkli dövmelerde en etkili sistemler olup daha açık renkli dövmelerde (sarı, kahverengi, yeşil vs.) KTP Q-Switch Laser sistemleri başarılı olmaktadır.

LAZERLE DÖVME SİLME / SİLDİRME HER KİŞİYE VE HER BÖLGEYE UYGULANIR MI?

Lazerle dövme sildirme uzun yıllardan beri güvenle uygulanan bir yöntem olmakla birlikte bazı durumlarda tedbiren tedaviden kaçınmak gerekir. Bu durumlar;

  • Küçük yaşta olup kıl yapısı gelişimini tamamlamamış kişilerde (lazer ışınları aynı zamanda kıl köklerini uyarabilir),
  • Hepatit-B hastalarında,
  • Hamilelerde,
  • Cilt ve deri hastalığı bulunan kişilerde,
  • Skar ve açık yaralar üzerine,
  • Egzama ve mantar hastalığı bulunan bölgelere,
  • Et beni üzerine,
  • Burun ve kulak içlerine,
  • Göz ve kirpik çevresine

DÖVMELER TAMAMEN SİLİNİYOR MU?

Hayır dövmenin etkilerini 100% oranında gidermek şu an için pek mümkün değil fakat başarı oranı ortalama %90 nispetindedir. Siyah renkte basit dövmelerde başarı hemen hemen ten rengine yaklaşabilir. Burada hastanın tatmini ve mutlu olması ön plandadır. Bazı durumlarda hasta dövmenin silinmesinden ziyade dövmenin algılanmamasını (isim, sembol vs.) önemsemektedir.

DÖVME SİLDİRME TEDAVİ SÜRECİ

Tedavi sürecini; lazerle kalıcı dövme silme / kalıcı dövme sildirme uygulaması, bölgenin yara ve kabuk bağlaması ve iyileşme evresi gibi 3 safhaya ayırabiliriz. Öncelikle lazer marifetiyle silinen dövmeler beyaz bir renk hali alır giderek kırmızıya dönüşür. Bölge sonrasında yara kıvamındadır. 3 – 5 gün içerisinde cilt üzerinde saydam bir kabuk oluşur ve 2 – 3 hafta içerisinde oluşan bu kabuk kuruyarak dökülür. İşlem yapılan bölge kızarık bir görünümdedir bundan sonra artık yaranın iyileşme evresi başlamıştır. Zamanla dövmenin ne kadarlık bir kısmının tahrip olduğu ne kadarlık bir kısmının kaldığı daha iyi görülecektir.

DÖVME SİLDİRME SEANS SAYISI

Seans sayısı kişiden kişiye, dövmenin yapısına, rengine göre değişmektedir. 1 seans sonunda tatmin olan hastalar olmakla birlikte 10 seans sonunda sonuçtan memnun olmayan hastalarda bulunmaktadır. Genel olarak siyah renkte basit bir dövme 1 veya 2 seans sonunda algılanmayacak kadar belirsizleşir.

DÖVME SİLDİRME SEANS SÜRESİ VE SEANS ARALIKLARI

Seans süresi dövmenin büyüklüğüne göre değişir. 5 dk. sürebilen işlemler olduğu gibi saatlerce süren işlemler ve 1 seansın birkaç seansta tamamlandığı tedavilerde olabilir. Seans aralıkları bölgenin durumuna göre belirlenir. Ortalama 2 – 3 ay gibi süreler öngörülür.

LAZERLE DÖVME SİLDİRME ÖNCESİ UYARILAR

Uygulama öncesi güneş banyosu bilhassa solaryumdan kaçınılmalıdır. Tedaviye 2-3 gün sonra başlanmalıdır.

LAZERLE DÖVME SİLDİRME SONRASI UYARILAR

  • Uygulama sonrasında tedavi edilen bölgenin üzeri kapatılmaktadır. Uygulama alanı 24 saat süreyle kapalı kalmalı ve su ile temas ettirilmemelidir.
  • Uygulama alanı günlük olarak nemlendirilmeli, kabuklar kopartılmamalıdır.
  • Uygulama alanı 2 – 3 hafta boyunca kabuklanma ve kabukların dökülmesi süresince güneş ışınlarına direk maruz kalmamalı ve solaryumdan sakınılmalıdır.
  • Yara iyileşme sürecine girene kadar başka bir işlem yapılmamalıdır. (ağda, epilasyon, peeling vs.)

LAZERLE DÖVME SİLME SONRASI FRAKSİYONEL LAZER UYGULAMASI

Lazerle dövme sildirme işlemi sonrasında bazı durumlarda boya pigmentin tamamen atılmasına rağmen yara izi dövmenin tüm izlerini taşıyabilir. Hatta dövmeden daha rahatsız edici bir görünümle karşılaşılan vakalar da bulunmaktadır. Fraksiyonel lazer yara izlerini ve lekeleri gidermede, cildin doğal görünümüne kavuşmasında yardımcıdır.

SIK SORULAN SORULAR

Lazerle dövme sildirmenin vücuda bir zararı olur mu? Kansere yol açar mı?
Lazerle dövme sildirme işleminde kullanılan ışın tıpkı günlük yaşamda bizi çevreleyen ultraviyole ışınları ya da enerji hatları, cep telefonları ve pek çok elektrikli ev ürünlerinin yaydıkları gibi noniyonize ışın yayıyor. Lazerle dövme silmenin zararları veya kansere yol açtığı gibi konularla alakalı olarak henüz her hangi bir klinik çalışmaya rastlanmamıştır.

Lazerle dövme silme ağrılı / acılı bir tedavi midir?
İşlem sırasında duyulan acı / ağrı hastanın kabullenebildiği hafifliktedir. Özellikle dövmenin yapılışı esnasında hissedilen acıyla karşılaştırıldığında yok denecek kadar azdır.

Lazerle dövme sildirmenin her hangi bir yan etkisi var mı?
Evet lazerle dövme sildirme işleminin geçici bir süre için ciltte tahriş ve yanma, yara ve kabuk bağlama gibi yan etkileri bulunmaktadır.

Yazın lazerle dövme sildirme işlemi yapılır mı?
Lazerle dövme sildirme işlemi mevsime bağlı olmaksızın her dönemde uygulanabilir. Burada önemli olan tedavi edilen bölgenin güneş ışınlarına direk maruz bırakılmamasıdır.

Solaryum sonrası lazerle dövme silme işlemi yapılır mı?
Solaryum sonrasında lazerle dövme silme işlemi yapılmasını önermiyoruz. Lazer ışınları kontrast bir ortam bulamayacağı için ciltte hiperpigmentasyona ve lekelere sebep olabilir.

Lazerle Varis Tedavisi

VARİS NEDİR ? Varis ağrı kaşıntı yanma kramp gibi şikâyetler ile devam eden toplardamardaki deformasyonlara verilen isimdir. Varis bilinen en eski...

Otoimmun Hastalıkları ve Ozon

Otoimmun hastalıklar insan savunma sisteminin vücudun kendisine ait bir takım molekülleri yabancı olarak algılayıp onlara saldırması sonucu ortaya çıkan, nedenleri...

OZON TERAPİ İLE GELEN SAĞLIK

Oksijen atomundan oluşan ozon özellikle iyileşmeyen yaralar, diyabetik ayaklar, dolaşım bozuklukları ve kronik yorgunluk gibi durumlarda kullanılır; yaklaşık yüz yıldır...

Fibromyalji

Özellikle sırt bölgesi olmak üzere yoğun kas ağrıları, kronik yorgunluk, uyku bozukluğu ile seyreden sıklıkla görülen bir hastalıktır. Fibromyalji de...

Ülseratif Kolit

Ülseratif kolit, kalın bağırsağın özellikle son kısımlarında meydana gelebilen kronik seyirli , ara ara alevlenmelerle seyreden bir bağırsak hastalığıdır. Tam...
ozon-tedavisi-ruebella

OZON İLE GÜÇLENİN!

Günümüzde hastalıkların tedavisinde bilinen yöntemlere yardımcı olarak tercih nedeni olan ozon tedavisi, normalde iki atomlu olan oksijenin üç atomlu bir...

Ultra Skin Yüz ve Boyun Germe

Ultrason Dalgalarıyla Gelen Gençlik Ultra Skin yani odaklanmış (fokuslu) ultrason uygulaması ile ameliyatsız yüz germe işleminde ses dalgaları kullanılarak tek seansta...

Gençlik Aşısı

Gençlik Aşısı Stres, çevresel faktörler, düzensiz beslenme ve sigara içmeye bağlı durumlar cildin yaşlanmasını hızlandırmaktadır. Cilt renginin değişmesi, dolgunluğunun azalarak sağlıklı...