Medikal ozonun iyi bilinen ve tıbbi olarak kanıtlanmış olan bakteri öldürücü (bactericidal), mantar öldürücü (fungicidal) ve virüs çoğalmasını önleyici (virostatic) özellikleri ile enfekte olmuş yaraların dezenfeksiyonunda, bakteri ve virüslerin sebep olduğu hastalıkların tedavisinde etkin bir çözüm sunar.

Ozon’un bu temel özellikleri dikkate alındığında, dermatoloji en uygun uygulama alanlarından biri olarak ön plana çıkmaktadır. Günümüzde ozon ilaçlarla giderilemeyen ve ya kronik hal almış birçok cilt hastalığında oldukça etkin bir tedavi metodu olarak uygulanmaktadır.

Cilt Hastalıkları ve Selülitte Ozon Tedavisi

Ozon deri hücrelerinde antioksidan faaliyeti güçlendirir, hücrelerin bozulan fizyolojisini düzeltir ve hastalık etkenleri ile savaşı kazanmasını sağlar. Ek olarak, infeksiyöz deri hastalıklarında ozon mikroorganizmalar üzerinde doğrudan etki gösterip hastalık etkenlerini ortadan kaldırır. Diğer hastalıkların tedavisinde olduğu gibi erken teshiş çok önemlidir ve en iyi ozon terapi sonuçları, hastalığın başlangıcında ya da akut fazında kullanıldığında elde edilir.

Ozonun kullanıldığı deri hastalıkları:

Deri enfeksiyonları: Herpes, piyoderma
Otoimmun Deri Hastalıkları: Lokalize skleroderma, sedef hastalığı (Psöriazis ve psöriatik artrit), Liken planus
Alerjik Deri Reaksiyonları: Akne, Ekzema, Nörodermatit, Dermatitis Herpetiformis, Seboreik Dermatit
Diğer : Alopesi (kellik), varis yarası (venöz ülser)

SELÜLİT
Sellülit sebebi derialtı yağ dokusunda kılcal dolaşım bozukluğudur. Ozon bu hastalıkta çok etkili faydalar sağlar.

TELANJEKTAZİ
Ozon/oksijen gaz karışımı telanjiektazi (derinin kılcal damarlarının genişleyerek veya çatlayarak görünür hale gelmesi) için de kullanılır. Bu durum varisten farklıdır. Bu hastalıkta mikro iğneler ile damar delinir ve yüksek ozon konsantrasyonundaki ozon/oksijen gaz karışımı damar boşluğuna enjekte edilerek bu bozulmuş damarlar elimine edilir. telanjiektazilerin hiçbir iz bırakmadan tamamen kaybolduğu görülür.

KIRIŞIKLIKLAR ve GÖZ HALKALARI
Yüz kırışıklıkları deri yaşlanması sonucu ortaya çıkar. Koyu renkli göz halkaları ise bugüne dek nedeni anlaşılamamış ve tedavisi de bulunamamış bir deri lezyonudur. Kan ozonlaması yoluyla yapılan ozon terapinin göz çevresindeki koyu renkli halkaları giderdiği gözlenmiştir.

Deri altına ozon/oksijen gaz karışımı uygulandığında kan akımı artar, doku rejenerasyonu hızlanır ve hücrelerde birikmiş toksinler, metabolik atıklar hücre dışına atılır.

Deriye yapılan ozon injeksiyonları mimik çizgilerinin ve yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıkların düzelmesine yardım eder.

ÇATLAKLAR (stria)
Kalıtsal yatkınlığı olan kişilerde hormonal durumun da tabloya eklenmesi sonucunda, derinin aşırı gerilmesi çatlaklara yol açar. Bunun nedeni kollajen ve elastin liflerinin ayrılmasıdır. Gelişim mekanizmasında kollajen üreten hücrelerin görevlerini yapamaması rol oynar. Çatlaklar ilk oluştuklarında renkleri kırmızı-mordur. Zamanla renkleri solar ve sedef beyazı bir renk alırlar.

Derideki çatlaklara ozon/oksijen karışımı injeksiyonundan sonra kollajen üretimi uyarılır, kollajen onarımına bağlı olarak çatlaklar dolar. Deri gerginleşir ve rengi düzelir.

Selülit te belli konsantrasyonlarda ozon / oksijen gaz karışımı deri altına küçük miktarlarda enjekte edilir.

Dermatitis Herpetiformis
Hızlı kilo alma, hamilelik ve bazı hormonal hastalıklar deride stria denilen çatlaklara yol açar. Çatlakların kırmızı rengi zamanla solsa bile tam olarak geçmezler. Ancak ozon terapi bu hastalıkta büyük fark yaratabilmektedir.

Ozon terapi göz çevresindeki koyu renkli halkaları kısa sürede, ve bir daha geri gelmemek üzere yok eder.

Cilt ve Tırnakların Mantar Enfeksiyonlarında Ozonterapi
Ozonun mantar infeksiyonlarında uzun süreden beri başarıyla kullanılmaktadır.

Mantar enfeksiyonlarının tedavisi için gerekli olan uzun etki, ozonlu yağ uygulamaları sayesinde elde edilir. Yine de, mantar tedavisi haftalar hatta aylar sürebilir.

Plastik torba vasıtasıyla her gün ozon tatbik edilir, her gün ozonlu yağ uygulanır.

AMELİYAT İZLERİ (sikatris, nedbe)
Ozon, ameliyat izlerini hafifletir, veya tamamen giderebilir. Sikatris veya nedbe adı verilen bu oluşumlara ve yakın çevresine yapılan derialtı ozon injeksiyonları birkaç seansta izlerin gözden kaybolmasına veya düzelmesine yeterli olur.

Thulium Lazer Leke Tedavisi

THULIUM LAZER LEKE TEDAVİSİ Thulium (Lavieen) lazer en güncel lazer teknolojilerinden birisidir. 1927nm dalga boyuna sahip fraksiyonel bir lazerdir. İlk defa...

Mezolifting (Yüz Mezoterapisi)

Mezolifting ya da Yüz Mezoterapisi Nedir? Mezolifting ya da yüz mezoterapisi yüz, boyun ve el sırtı gibi dokulardaki yaşlanma etkilerini geri...

Lazer Epilasyon

 LAZER EPİLASYON Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmak adına kadın ve erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen kalıcı bir yöntemdir. Traş, kimyasal maddeler,...

Karın Germe ile Dümdüz Bir Karna Sahip Olun

Karnınızda sarkma probleminin oluştuğunu görüyorsanız, bilmelisiniz ki cildiniz karın bölgenizde elastikiyetini yitirmiş veya yitirmeye başlamış durumdadır. Karnınız, özellikle yaz aylarında...

Karbon Peeling

KARBON PEELİNG Karbon peeling özellikle cilt lekelerinin giderilmesi tedavisinde kullanılan, ciltteki gözenekleri küçültüp, cildi aydınlatan ve sıkılaştırma gücü ile gençleştiren bir...

Acell + PRP Saç Dökülme Tedavisi

ACELL + PRP SAÇ UYGULAMASI ACell + PRP hücreler arası iletişimi sağlayan ve saç sorunları tedavisinde kullanılmak üzere oluşturulmuş özel bir...

Baş Parmak Çıkıntısı

BAŞPARMAK ÇIKINTISI ( HALLUKS VALGUS ) Başparmak çıkıntısı; ayak başparmağındaki kemiğin çeşitli sebeplerle deforme olmasıdır. Ayağın yeterli düzeyde yayılmaması ve başparmağa...

Fibrocell ile Kök Hücre Tedavisi

Fibrocell yönteminde amaç cildin fibroblast hücrelerini vücut dışında doku kültürlerinde üretip tekrar deriye verme esasına dayanır. Fibroblast hücreleri derinin sağlamlığını,...